6 Şubat 2014 Perşembe

TÜRKİYE’NİN KENDİ UYDUSUNU FIRLATMASI
‘TÜRKSAT 4A’


     17 Aralık 2013 günü; Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü’nün evine yapılan operasyon ile kazındı beynimize. Halk Bankası Genel Müdürü’nün evinde, ayakkabı kutusunun içerinde ele geçirilen 4,5 milyon dolar akıllara gerçekten rüşvet alındı mı sorusunu getirdi. Yolsuzluk yapıldı mı yapılmadı mı buna mahkemeler karar verecek ama şu gerçek ki Türkiye bu yolsuzluk iddiasıyla toz duman olurken söz konusu operasyondan 3 hafta sonra 8 Ocak 2014 günü Türk ve Japon mühendislerince ortaklaşa yapılan TÜRKSAT 4A uydusu teslim alındı Fakat bu günlerde 
gündem yolsuzlukla meşgul olduğu için bu uydunun teslim alınıp fırlatılacak olmasının önemi gündemde fazla yer bulamadı. Ayakkabı kutusunun içinde milyon dolarlar bulundu, yolsuzluk yapıldı mı yapılmadı mı buna yargı karar verecek ama bu olayların Türkiye’nin kendi uydusunu teslim alacağı zamandan önce olması biraz manidar gibi.



      Peki, bir ülkenin kendi uydusunu fırlatması ne kadar önemli? Öncelikle 15 Şubat günü fırlatılacak bu uydu ile dünya nüfusunun üçte ikisine yayın yapılacaktır. Bu ne demek? Türkiye senelerce terör ile uğraşmış ve halen terör örgütlerine karşı mücadele veren bir ülkedir. Hal böyle olunca bu durumdan faydalanmak isteyen birçok dış mihraklarda mevcuttur. Yani biz bu uydumuzu fırlatmasak ve dünya nüfusuna hizmet vermesek uydu hizmeti almak isteyen ülkeler terör örgütlerini destekleyen ve onların kanallarını yayınlayan uyduları kullanmak zorunda kalacaklar. Buda demek oluyor ki terör örgütleri çok rahat propagandalarını yapabilecekler onları izleyen milletlere. Ayrıca Türkiye TÜRKSAT 4A ile askeri haberleşme ihtiyaçlarını da karşılayabilecek. Böylece askeri haberleşmelerimiz bizim kontrolümüzde olacaktır.


         
        Bir ülkenin kendi uydusunu fırlatmasının ne kadar önemli olduğu göz önüne alınırsa 17 Aralık operasyonunun zamanlama açısından ne yapılmak istenildiğini açıkça göstergesidir. Yazımın sonunda tekrar söylüyorum yolsuzluk yapıldı mı yapılmadı mı bilmiyorum ama bu toz duman arasında bazı önemli olaylar göz ardı edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder