18 Aralık 2013 Çarşamba

                          DERSANE MESELESİ

    Son günlerde televizyonumuzu açtığımızda yada gazetemizi okurken en az bir tane dersaneler ile igili bir tane habere rastlamaktayız. Son derece önemli bir konu aslında bu. Önemli diyorum çünkü söz konusu bizim gençlerimiz, söz konusu bu ülkenin yeni başbakanları, yeni cumhurbaşkanları,bakanları, milletvekilleri, iş adamları... Söz konusu bu gençlerimizin eğitimi. Unutmayalım ki yapacağımız bir hata saadece onları değil tüm Türkiye' yi etkilemektedir.
    Son günlerde çok tartışıldı dersane meselesi ve tartışılmalı da.Peki dersane nedir, ne işe yarar? Dersaneler öğrencilerin okulda aldıkları temel eğitimi pratik yaptıkları bir yerdir. Çünkü insanlar ilk defa duydukları bir konuyu öğrenmede zorluk çekerler ve hatta bir konuyu öğrenmek için defalarca bir öğretmenden yada öğretmen vasfındaki bir insandan dinlemek zorunda kalmaktadırlar.Yani demek istediğim dersaneler okula düşman değildir çünkü okul olmadığı takdirde onların işleri dahada zorlaşır ve yine aynı zamanda okulda dersanelere düşman olmamalı. Bunları bir geminin birinci ve ikinci kaptanı olarak düşünebiliriz. Bence asıl soru dersaneler kaldırılmalı değil ücretsiz olmalı. Nasıl olabilir? Buralar milli eğitim tarafında alınarak ücretsiz etüt merkezi olabilir. Böylece maddi imkansızlık yüzünden var olan eşitsizlik ortadan kalkmış olacak.
    Dersaneler kaldırılmalı mı çok tartışılacak ve bu konuda çok yazı yazılacaktır.Her ne olursa olsun şunu asla unutmamalıyız ki burada söz konusu bizim gençlerimiz. Yapacağımız bir hata bir nesli cahil yapabilir bu yüzden emin ve sağlam adımlar atmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder