29 Aralık 2013 Pazar

YENİ UMUTLAR YENİ HEYECANLAR

                Yılbaşı kocaman bir yılı geride bırakıp, yeni sayfalar açmak için kendimize söz verdiğimiz, yeni umutlarla yeni heyecanlarla eğlendiğimiz yılın son günü ve yeni yılın ilk günüdür. Yani iki gün arasındaki zaman dilimidir. Dışarıdan bakıldığında aslında sıradan bir gün gibi gelir bazı insanlara. Fakat bu günün önemi insanlar için çok büyüktür. Önemli bir gün diyorum çünkü günümüz dünyasında ve kapitalist sistemde insanlar mutsuzdur ve daha da mutsuz olacaklardır. Bu yüzden yılbaşında insanların kafasında sadece eğlenme düşüncesi vardır ve bu düşünce herkeste olduğu için insanların stresli hayatlarından uzaklaşmalarına bir günde olsa yeterlidir


         Yılbaşı heyecanı her yerin her dakika ışıl ışıl olduğu, caddelerin süslendiği zaman başlar. Yani aralık ayının ilk günlerinde başlar yılbaşı telaşı. Bazıları bunu reklam amaçlı, fırsat amaçlı görür. Bu yüzdendir ki yılbaşı yaklaştıkça alış veriş merkezlerindeki heyecan yavru bir kuşun pır pır atan kalbi gibidir. Mağazalar süslenir, promosyonlar artar. İnsanları adeta alış verişe çekme savaşı başlar. Eski yılın son saatlerinde yeni yılın ilk dakikalarında televizyon yayıncılığında da en güzel programlar gösterilir, en güzel şarkılar yayınlanır. Hatta o kadar güzel bir yayın akışı oluşturulur ki insanın aklı karışır ne izlesem diye.


         Yılbaşı demek umut demek, heyecan demek. Umut demek diyorum çünkü insanlar bu yıl bana çıkacak diye en az bir tane milli piyango bileti alırlar. Heyecan dedim çünkü yılbaşı çekilişinin sonuçlarını beklemek büyük bir heyecandır.





         Unutmayalım ki eski yılın son günü ile yeni yılın ilk günü arasında hiçbir fark yoktur. Asıl fark kafamızdaki düşüncelerdir. Geride bırakmak istediklerimizi bırakıp yeni umutlarla yapmak istediklerimizin üstüne titrememiz için bir vesiledir yılbaşı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder