20 Aralık 2013 Cuma

Kadının Görünmeyen Emeği İkinci Vardiya

       Çalışmanın çok önemli hale geldiği şu günlerde insanlar hayatlarını ikinci planda bırakarak işlerini hayatlarının merkezine koymaktadırlar. Oysaki bu durum tam tersi olmalıdır. Yani özel hayatımızı işimizin merkezine yerleştirmeli gerektiğinde işlerimizi frenletilmeli ve çevremize, ailemize vakit ayırabilmeliyiz. Peki, bu çalışma hayatında kadınlar ne durumda? Kadınlar geçmişe nazaran iş hayatındaki payı artmaktadır ve daha da artacaktır. Fakat sanırım onlar için tek değişmeyen şey işten eve geldiklerinde hala çalışmak zorunda olmalarıdır yani ikinci vardiyaları.

      Kadınların ikinci vardiyası ne demektir? Kadınların sabahtan akşama kadar çalışıp eve geldiklerinde de ev işleriyle, yemekle çocukla ilgilenmeleridir. Tabiki onlar bu durumdan pek şikâyetçi olmazlar ama beylerin eşlerine bu ikinci vardiyada yardım etseler bence çok şık olur. Evet, genelde beyler yardım ediyor ama kolay işlerle sınırlı kalıyor. Bu kolay işler ne midir? Salata yapmak, çocuğu ile parka gidip oynamak ya da anne yemek yaparken bebeği oyalamak gibi basit işlerdir. Tabi bu kadar yardım etmek hiç etmemekten daha iyidir ama yetmez daha fazlasını yapabilir bence beyler.


  Kadınlar tüm gün çalışıp sonra ikinci vardiyada çalışmalarının hakkını kimse ödeyemez. Beyler şunu unutmamalıdır ki ellerinde geleni değil fazlasını yapmalıdırlar eşlerine yardım konusunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder