31 Aralık 2013 Salı

BOL GÜLÜCÜKLÜ YILLAR

        
         Lösemi kan hücrelerinin kanseri demektir. Ülkemizde lösemili hasta sayısı önemsenmeyecek kadar az sayıda değildir. Hatta bu hasta sayısı 200 bini bulmaktadır ve bunların büyük çoğunluğunu çocuklar oluşturmaktadır. Çocukluk demek istediğini yemek, içmek, koşup oynamak demektir. Fakat lösemili çocuklar o kadar güçlüler ki küçük yaşta olmalarına rağmen lösemiye karşı savaş vermektedirler. Belki de onlardaki bu çocukluk ruhu, yaşama sevincidir birçok hastanın iyileşmesini sağlayan.


         Bir çocuk güldüğünde sebepsiz yere gülen biz değil miyiz? Onların yüzlerindeki tebessümle bütün kederimizi unutan bizler değil miyiz? Peki, ne yapıyoruz onlar için? O kadar çok şey var ki lösemili çocuklara yardım etmek için. Mesela löseve üye olarak oradaki lösemili çocuklara gönüllü öğretmenlik yapabilirsin. Gönüllü öğretmenlik diyorum çünkü birçok lösemili çocuk daha okul çağına bile gelmeden bu hastalığa yakalanıyor ve tedavisi yaklaşık 3-4 yıl sürmektedir. Bu süre lösemili çocukların artık okul çağına geldiğini göstermektedir. Fakat onların bünyeleri mikroplara karşı zayıf olduğundan dolayı okula gidememekteler. Buda lösemiden dolayı hayatlarını ertelediklerini göstermektedir. Bizler lösemili çocuklargönüllü öğretmen olmalıyız ki onlarda hayatlarını ertelemeden normal bir çocuk gibi yaşamlarına devam etsinler. Onlar için yapılacak o kadar çok şey var ki bunlardan bir tanesi de lösev markalı ürünler almak.  Bu ürünler artık birçok mağazada bulunmaktadır. Yada üniversiteli öğrenciler kampüslerinde kurduğu stantlarda lösemiyi ve lösevi tanıtabilirler. Hafta sonları gidip onlarla vakit geçirebilirsiniz. Unutmayalım ki onların yüzlerindeki gülücüğün verdiği mutluluğu parayla dahi satın alamayız.


         Umarım kimse hasta olmaz ama kimin ne zaman hasta olacağını kimse bilemez. Yani bu durum bizim başımıza da gelebilir bu yüzden daha duyarlı olmayız.


         YENİ YILDA LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN ŞİFA BULMASI DİLEĞİYLE TÜM LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN YENİ YILI KUTLU OLSUN.


                            Lösev iletişim bilgileri
               İnternet sitesi: https://www.losev.org.tr/
               Twiter adresi: https://twitter.com/losev1998
               Facebook adresi: https://www.facebook.com/losev0660

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder